Meer weten?

Wilt u meer weten over het Asbestsanering pakket voor particulieren? Neem contact met ons op.

Meer informatie

Asbestsanering pakket voor particulieren

Asbest verwijderen voor particulieren
De overheid wil graag dat iedereen voor 2024 zijn asbesthoudende daken gaat verwijderen, maar de benodigde wet is er op het allerlaatste moment niet gekomen.

Mocht u toch uw asbesthoudend materiaal willen verwijderen, hou dat rekening met het volgende

Er zijn werkzaamheden aan asbesthoudende materialen die u als particulier onder bepaalde voorwaarden zelf mag uitvoeren.

Deze werkzaamheden zijn:

  • Het (in zijn geheel) verwijderen van geschroefde, hechtgebonden asbesthoudende asbestplaten met een maximum van 35mper kadastraal perceel;
  • Het verwijderen van asbesthoudende vloertegels en/of niet-gelijmde asbesthoudende vloerbedekking met een maximum van 35mper kadastraal perceel.

 U hebt geen asbestinventarisatie nodig als u het asbest zelf verwijderd. Als u de werkzaamheden door derden laat uitvoeren dan is een asbestinventarisatierapport wel verplicht.

Asbest verwijderen
Demolis levert een doe-het-zelf pakket waarmee particulieren op een verantwoorde manier hun asbesthoudende beplating kunnen verwijderen. Een heldere instructie voor het uitvoeren van een asbestsanering in eigen beheer maakt deel uit van dit pakket, net als een verwijzing naar de wettelijke eisen.

In verschillende omstandigheden en situaties kunnen de te gebruiken beschermingsmiddelen variëren. Maar telkens is er hetzelfde doel: het voorkómen van blootstelling aan en verspreiding van asbest. Hieronder vindt u een beschrijving van de inhoud van het pakket.  Het pakket bevat een praktische handleiding. Asbest verwijderen is door bijgeleverde documentatie eenvoudig uit te voeren.

Wilt u meer informatie over het Asbest-saneringspakket? U kunt contact opnemen met Demolis voor nadere uitleg of een oplossing op maat. Wilt u direct bestellen? Onderaan de pagina vindt u het bestelformulier.

Voor een informatief filmpje over ‘ zelf doen’  verwijs ik u door naar een filmpje van milieucentraal via de volgende link https://youtu.be/yiS9dkptEzA

Beschrijving items in het Asbestsanering pakket

1. De wegwerpoveralls zijn van het type 5/6, bij uitstek geschikt voor handhavings- of controlewerkzaamheden. Ze worden ook gebruikt bij asbestsaneringen.
2. Voor het werken met asbesthoudende materialen dienen de juiste handschoenen te worden gebruikt. De Safeworker handschoen heeft een goede pasvorm, is sterk en heeft een perfecte grip.
3. 10 meter asbest signaleringslint voor het afzetten van de werklocatie.
4. Reinigingsdoeken
5. De sprayspuit.
6. De praktische handleiding van Demolis spreekt voor zich. U vindt de beschrijving voor het uitvoeren van een veilige sanering.
8. De tape is bedoeld voor het afdichten van de asbestafvalzakken waarin het afval van gebruiksmateriaal terechtkomt (licht afval). Ook kunt u hiermee de filters afdichten aan de inlaatzijde.
8. De transparante afvalzakken (100 µm) zijn bedoeld als verzamelzakken voor de gebruiksartikelen (na gebruik van de wegwerpartikelen). Het betreft hierbij dus licht afval. Voor het inpakken dient een specifieke verpakkingsprocedure te worden gevolgd. (Zie…)
9. De afvalzak met opdruk ‘asbest’ (minimaal 100 µm) is bedoeld als dubbele verpakking van de transparante zak. Asbesthoudend afval dient te allen tijde dubbel verpakt te worden!
10. Asbeststickers om te plaatsen op het in folie ingepakt plaatmateriaal.